Hoogwater juli 2021

Afgelopen juli werd Limburg opgeschrikt door extreem hoogwater. Op diverse plaatsen was de situatie kritisch en moesten er aanvullende maatregelen worden getroffen om een overstroming te voorkomen. Het hoogwater kwam in Well tot aan de rand van de dijk (foto Pierre Linssen).

Wat vele niet weten is dat het project Maaspark Well nu al een waterstandsverlagend effect heeft van tussen de 12 en 15 cm. Volgens het huidige plan wordt dit uiteindelijk 26 cm. De deelnemende partijen in Kampergeul BV waren opgelucht dat het overal (hoewel maar net) is goed gegaan. Het reeds gerealiseerde waterstandsverlagend effect heeft daar voor een belangrijk deel aan bijgedragen.

Om de rivierveiligheid voor de toekomst nog verder te vergroten is ook Kampergeul aan het onderzoeken hoe de Groene Rivier en Maaspark Well landschappelijk en rivierkundig het beste op elkaar kunnen aansluiten. Door de “dwarskade” bij Elsteren te laten vervallen en de Maas achterlangs Well de ruimte te geven wordt het waterstandsverlagend effect uiteindelijk nog veel groter.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

  • Archeologen starten onderzoek VergroteVoorhaven Zuid in Well


    Archeologie en z...Lees verder

  • Eindplan Maaspark Well krijgt steeds meer vorm

    Start ontgrond...Lees verder

  • Aantrekkelijke gebiedsontwikkeling noordkant voorhaven

    Dassencompensa...Lees verder